Docenten Royer Muziek Kompas

Graag stellen we jullie voor aan de docenten van RojerMuziekKompas:

Stan Hermans

Stan is de nieuwe muziekdocent van de Muziekklas. Hierin zitten de kinderen die in het eerste jaar van RojerMuziekKompas kennis maken met muziek. Stan doet dit aan de hand van bestaand- en zelfgemaakt lesmateriaal. In de lessen leert Stan de kinderen blokfluit te spelen. Spelenderwijs leren ze zo noten en ritmen lezen. De blokfluiten krijgen ze van RojerMuziekKompas in bruikleen. Naast de blokfluit, zullen de kinderen ook muziek maken met boomwhackers en klein slagwerk.

Stan, geen onbekende in Stramproy, speelt gitaar en studeert aan de Nieuwste Pabo in Sittard, met als specialisatie Muziek.

Diana Heijmans

Diana is de muziekdocente van de Instrumentenklas. Deze vormt het tweede jaar van het traject van het RojerMuziekKompas. In dit tweede jaar krijgen de kinderen individueel dan wel per groep les in het bespelen van een eigen fanfare-instrument, dat de kinderen eveneens in bruikleen krijgen.

Diana is een ervaren muziekdocente die haar studie als Klein-koper-docent aan het Conservatorium te Maastricht in 1991 afrondde. Naast haar baan als klein-koper-docent, geeft ze muziekles aan de basisschool en heeft ze diverse jeugdorkesten en kinderkoren gedirigeert. Zij is tevens lid en bestuurslid van fanfare St. Willibrordus.

Betaalbare kwaliteit

Beide docenten hebben ruime kwaliteiten in huis om uw kinderen een goede muzikale start te kunnen geven via het muziektraject van RojerMuziekKompas. Dit project is een initiatief van fanfare St. Willibordus. Om dit traject voor iedereen ook bereikbaar te maken, zijn de kosten (zeker vergeleken met het reguliere muziekonderwijs) laag gehouden.

Ervaring leert dat de kinderen door de goede begeleiding van onze docenten, al heel snel veel kennis en vaardigheden op hun instrumenten oppikken, maar bovendien veel veel plezier beleven aan het samen muziek maken.

Binnenkort krijgen de kinderen op school een opgaveformulier voor deelname aan RojerMuziekKompas. Laat deze kans niet voorbij gaan!

De start van de lessen in de Muziekklas is dit jaar op 8 november, aansluitend aan de schooltijden. Zijn er nog vragen, kijk dan eens op onze facebooksite “RojerMuziekKompas” of stuur ons een mail: rojermuziekkompas@gmail.com .

Tot ziens op de muzieklessen!